Weg met een slechte akoestiek

Heb je soms moeite met het verstaan van je visite of moet de televisie steeds een tikje harder? Een veelvoorkomende oorzaak is een galmende kamer. Om gek van te worden. Galmen en echo’s zijn vaak het gevolg van kale wanden en vloeren, waardoor het geluid wordt weerkaatst. Wil je weten wat je hieraan kunt doen zonder dat je interieur erop achteruitgaat? Hieronder lees je dé oplossing.

Verbeter de akoestiek met akupanelen

Door een slechte akoestiek in een ruimte, voel je je soms minder op je gemak. Het aankleden van je kamer biedt vaak de uitkomst. Heb je geen zin om de kamer vol te hangen met allerlei schilderijen of je mooie houten vloer te vervangen door vloerbedekking? Dan zijn akupanelen dé oplossing. Met deze akoestische wandpanelen geniet jij binnen no time van een serene rust in je woonkamer, een heerlijke kalmte in de slaapkamer of kun je ongestoord werken op je kantoor.

Dus wil jij het geluidsniveau verlagen? Dan zijn onze houten akoestische panelen echt een uitkomst.

Houten akoestische panelen

Een houten akoestisch wandpaneel verbetert niet alleen het geluidsniveau in de kamer, een houten akupaneel is ook nog eens stijlvol. Wij hebben een ruim assortiment, waardoor er altijd een wandpaneel is dat bij jouw inrichting past. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi zwart wandpaneel naast de eettafel, een klassiek eiken wandbekleding achter je bed of een walnoten geluidsabsorberend paneel op het plafond.

Houten akoestische panelen zijn een stijlvolle en moderne oplossing voor het verminderen van ruis en het verlagen van het geluidsniveau. Wil je wandpanelen aanschaffen? Dan is het handig om te weten hoeveel je er nodig hebt. Dat is afhankelijk van hoe hard het galmt in je huis. Gemiddeld genomen bedek je 25% tot 33% van het oppervlak met akoestische panelen. Let wel op, je telt hier de oppervlakte van de muren, plafond en vloer bij elkaar op.

Dáárom kies je voor akoestische panelen

Een slechte akoestiek is funest voor een kamer, maar je wilt niet altijd de ruimte volhangen met wandversiering, volproppen met accessoires of volleggen met vloedkleden. Het voordeel van een akoestisch wandpaneel is dat het niet alleen geluiddempend werkt, het is ook nog eens stijlvol, neemt weinig ruimte in beslag én is uitsluitend gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Vind je het zonde om je mooie behang te verstoppen achter een geluiddempend wandpaneel? Geen zorgen. De akupanelen zijn ook geschikt voor je plafond. Zo kun je blijven genieten van je prachtige behang en heb je toch minder ruis in je kamer. Met onze duurzame akoestische wandbekleding hoef je dus je minimalistische interieur niet aan te passen en geef je tegelijkertijd net dat extra moderne tintje aan je kamer. Ze zijn ook nog eens eenvoudig zelf te installeren. Zo maak je er direct een DIY-project van.

Waar kan je de akoestische panelen gebruiken?

Of je de geluidsabsorberende wandbekleding nou in de woonkamer wil plaatsen, geluidsoverlast wil verlagen op je kantoor of een stillere slaapkamer wil creëren: de akoestische panelen plaats je het best zo dicht mogelijk bij de bron van overlast. Hoe dichterbij, hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd. Je kunt de akoestische panelen zowel aan de muur als op het plafond monteren en in elke denkbare ruimte.

Geen last meer van herrie op zolder of in de schuur, eindelijk een geruisloze keuken en genieten van een badkamer die niet galmt. De akoestische panelen zijn te gebruiken in elke ruimte waar de weerkaatsing van geluid voor overlast zorgt.

Andere tips om de akoestiek te verbeteren

Naast akoestische wandpanelen zijn er ook andere opties om de akoestiek in huis te verbeteren. Heb je bijvoorbeeld veel ramen in huis? Dan kunnen mooie gordijnen een groot deel van de geluidsweerkaatsing via je ramen voorkomen. Hetzelfde geldt voor een grote kale vloer. Je hoeft je mooie strakke vloer niet te vervangen door vloerbedekking, want vaak biedt een tactisch vloerkleed de oplossing. Ze staan niet alleen gezellig en sfeervol, ze zorgen er ook voor dat het geluid in de kamer wordt gedempt.

Neem contact op

Heb je nog vragen over de akoestische wandpanelen van Aku Woodpanel of kom je er niet helemaal uit en wil je advies? Wij helpen je graag verder. Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer 085 060 9975 of door een mailtje te sturen naar info@akuwoodpanel.nl. Ook is het mogelijk om je gegevens achter te laten via het contactformulier op onze website. Vervolgens nemen wij snel contact met jou op.

Ons assortiment akoestische wandpanelen

Onze akoestische panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren hout. Voor een warme, natuurlijke uitstraling zijn onze panelen in walnoot, mokka of naturel eiken de ideale keuze. Hou je meer van modern? Dan zijn akupanels in de kleur grijs of antraciet echt iets voor jou. Daarnaast hebben we zwarte panelen waarmee je het interieur een chique look-and-feel geeft. Welke keuze je ook maakt, met een akoestisch houten wandpaneel krijgt je woning een optimale geluidsdemping én extra sfeer. 

Bekijk hieronder ons assortiment en bestel gelijk de akoestische wandbekleding die bij jouw inrichting past. Twijfel je nog een beetje over de kleur? Bestel dan eerst een sample van één of meer van onze producten.

Akupanelen