Heb jij zo’n zolder die je alleen maar gebruikt als rommelkamer, doet jouw zolder dienst als saai washok of heb je er een slaapkamer van gemaakt? Of je jouw zolder nou wel of niet nuttig gebruikt, je wilt toch het maximale eruit halen. Maar hoe maak jij van je saaie zolderkamer een knusse, stijlvolle ruimte?

Dáárom houten wandpanelen op zolder

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je houten wandbekleding op je zolder zou moeten plaatsen. Of je er nou een kantoor, slaapkamer, washok of rommelzolder van hebt gemaakt, houten wandpanelen zijn altijd een goed idee.

Isolerend

Onze kant en klare wandpanelen houden warmte vast. Vooral tijdens de wintermaanden kan het op zolder nog weleens koud worden. Dankzij de isolerende werking van de houten wandpanelen blijft de warmte lekker in de zolderkamer hangen. Je bespaart hiermee op stookkosten.

Geluiddempend

Stel dat je een kantoor of een slaapkamer van je zolderkamer maakt. Dan wil je graag dat het er een beetje stil is, toch? Ook als jij de wasmachine laat draaien op zolder of de kinderen er een speelkamer van hebben gemaakt, wil je daar beneden niet te veel last van hebben. Dankzij de geluiddempende werking van deze akoestische wandbekleding kun jij genieten van de rust. 

Stijlvol

Naast dat de kant en klare wandpanelen functioneel zijn, zijn ze ook nog eens mooi. De mooie houten wandbekleding zorgt voor een opgeruimde en ruimtelijke uitstraling van je zolder. Zo kun je, zelfs als het een rommelkamer blijft, toch genieten van een mooie stijlvolle ruimte.

Inspiratie

Een kantoor op zolder

Zo kan het dus ook, een net kantoor op zolder met een mooie uitstraling. De afwerking van de houten wandpanelen in combinatie met de lichtbalk zorgt voor een mooi geheel.

Akoestische panelen kantoor
Akoestische panelen zolderkamer
Akoestische panelen zolder

Advies nodig? AKU Woodpanel staat voor je klaar

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze houten wandbekleding voor je zolder en kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de perfecte panelen? Het team van Aku Woodpanel staat voor je klaar. We zijn elke maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur voor al jouw vragen over onze houten wandpanelen voor jouw zolderkamer.

Ons assortiment

Maak kennis met ons ruime assortiment aan houten wandpanelen, waarvoor je je zolder ook gebruikt. Van klassieke eikenhouten muurbekleding tot een sfeervol mokkakleurig wandpaneel en van een authentieke walnoothouten wandbekleding tot mooie antracieten panelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Montage

Waar op zolder je ze ook plaatst en welke je ook kiest, de houten wandpanelen zijn eenvoudig zelf te monteren. Of je de panelen nou op de muur of op je plafond wil plaatsen. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor een leeg oppervlak zonder spijkers, schroeven of gaten. Daarna schroef of lijm je de panelen er makkelijk aan vast.

Akupanelen