Maak je eigen stijlvolle trapwand met houten panelen

In dit artikel leggen we uit hoe je het trapgat van je woning eenvoudig kunt veranderen tot een echte blikvanger. Door het gebruik van houten wandpanelen knap je de wanden bij je trap gemakkelijk en snel op. Je trapgat krijgt een volledig nieuwe stijl, door deze te bekleden met wandpanelen voor de trap. In de afbeeldingen hieronder zie je hoe onze panelen een geheel andere look aan de ruimte geven.

Trap met akupanelenwand draaitrap met akupanelen 

Vernieuw je trapwand met onze doe-het-zelf akupanelen

Vaak wordt lambrisering gebruikt om het trapgat te verfraaien. We laten je graag zien hoe je onze hoge kwaliteit akoestische panelen kunt inzetten om accenten op een muur bij de trap aan te brengen.

Voordelen van de akoestische werking bij een trapwand

Akoestische panelen bieden diverse voordelen, vooral voor houten trappen die snel geluid maken. Het gebruik van akoestische wandpanelen in de gang of trapopgang, heeft de volgende voordelen:

  • Geluidsabsorptie: De panelen verminderen galm en echo's, wat vooral nuttig is bij houten trappen die veel geluid produceren.
  • Geluidsisolatie: Verbetering van de akoestiek en het voorkomen van geluidsoverlast.
  • Uitstraling: De panelen voegen een stijlvolle, rustgevende uitstraling toe aan de trapwand.
  • Duurzaamheid: De panelen zijn gemaakt van milieuvriendelijke en duurzame materialen.

Inspiratie

Aan de hand van de volgende voorbeelden laten we je zien hoe anderen onze houten wandpanelen in de hal van hun woning hebben toegepast.

trapopgang draaitrap met verlichting trapopgang plafond akupaneel

Combineer onze wandpanelen met lichtstrips

Het gebruik van lichtstrips kan de uitstraling en functionaliteit van wandpanelen aanzienlijk verbeteren. Lichtstrips zorgen voor een verfijnde en moderne uitstraling, waardoor de texturen en details van de panelen beter tot hun recht komen. Bovendien creëert het zorgvuldig plaatsen van verlichting een warme en uitnodigende sfeer in de ruimte. Bij onze houten wandpanelen kunnen lichtstrips de natuurlijke schoonheid van het hout benadrukken en de akoestische prestaties verbeteren door de visuele sfeer te optimaliseren.

paneel met ledstrips  trapopgang met verlichting

Installatie van onze akupanelen

Stap 1:
Meet de hoogte van de wand waar je de akupanelen wilt installeren en zaag de panelen op maat met een cirkelzaag. Als je geen cirkelzaag hebt, kun je een normale handzaag gebruiken om het hout en vilt in te korten.

Stap 2:
Zorg ervoor dat de wand of het plafond waarop je de panelen gaat plaatsen schoon en vrij is van schroeven en andere obstakels. Schuur voorzichtig de ondergrond en ontvet met ammoniak of een vergelijkbaar product.

Stap 3:
Breng de kit gelijkmatig aan op de achterkant van het paneel. Het is het beste om de kit in een vloeiende beweging over het gehele paneel te verdelen. Plaats het paneel op de gewenste plek op het oppervlak en druk het stevig aan.

Stap 4:
Snijd het uitstekende randje vilt van het laatste paneel af met een scherp mes, zodat je eindigt met een houten lat. Dit geeft een nette afwerking aan de rand van je installatie.

Extra tip:
Zorg ervoor dat je de panelen goed uitlijnt en controleert, voordat je de kit aanbrengt. De kit kan erg sterk zijn, waardoor het moeilijk is om het paneel daarna nog te verplaatsen.

Ons assortiment

Het assortiment van Aku Woodpanel omvat een breed scala aan akoestische wandpanelen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten zoals eiken- en walnoothout en in verschillende kleuren. De panelen zijn ontworpen om zowel esthetische als akoestische verbeteringen te bieden voor verschillende ruimtes. Neem vooral een kijkje op onze webshop voor het volledige assortiment.