Maak jouw kamer uniek: Dit kan je doen met één of twee houten wandpanelen

Bij Aku Woodpanel koop je de mooiste enkele of dubbele wandpanelen. Less is more, is een namelijk veelgehoorde kreet. Niets is minder waar. Hetzelfde geldt voor houten wandbekleding. Je hoeft niet de hele woonkamer, slaapkamer, keuken of gang met latten te bekleden. Hieronder zie je hoe je met één of twee wandpanelen je kamer een upgrade geeft.

Met deze tips maak je het verschil

Eén of twee wandpanelen maken soms net dat verschil. Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van de perfecte plek voor je wandpaneel? We zetten de leukste ideeën voor je op een rijtje. 

Sfeervol nisje

Heb je een nisje in de muur dat je een beetje op wilt leuken? Een boekenplank of een plantje doen al wonderen, maar vaak ontbreekt er dan nog wat. Met een houten wandpaneel maak je het nisje uniek en sfeervol. Monteer er een of twee boekenplankjes op en voilá; je nisje is compleet.

Unieke nis in de keuken met maar 1 houten paneel

 Unieke leeshoek

Wie geniet er niet van om zich terug te trekken met een goed boek. Een leeshoekje in je woonkamer of slaapkamer is wat dat betreft ideaal. Een goede leeslamp in de hoek en klaar, of toch niet? Om het hoekje wat op te leuken, is het mooi om een houten wandpaneel achter je leeslamp te zetten. Hierdoor lijkt het minder kaal en creëer je gelijk een knus effect.

Unieke leeshoek met grijze houten panelen

Stijlvolle spiegel

Creëer een stijlvol en speels effect met één of twee mooie ronde of ovalen spiegels op een mooi houten wandpaneel. Door ze niet precies op de lattenwand te plaatsen, maar deels over de wandbekleding en deels over de muur, heb je een unieke accessoire in je woonkamer.

Houten paneel achter spiegel inspiratie wat je kan doen met 1 paneel

Grootse entree

Wil je dat je visite direct onder de indruk is van je woning? Plaats een houten lattenwand naast de deur naar je woonkamer of in de gang. Zo krijgen ze gelijk een warm en welkom gevoel. Daarnaast maakt het thuiskomen net een beetje leuker. 

Houten panelen naast de woonkamerdeur 1 paneel

Slimme sleutelhouder

Raak jij snel je sleutels kwijt? Daar is wat op te verzinnen. Plaats een houten wandpaneel in je gang en bevestig hier een of meerdere haakjes aan. Hier kun je bij thuiskomst direct je sleutels aan hangen. Zo hoef jij je nooit meer af te vragen waar je je sleutels hebt gelaten.

Sleutel ophangen houten paneel 1 stukje over

Knus nachtkastje

Vaak zien we de houten wandpanelen terug als hoofdbord achter een bed. Maar je kunt de houten wandpanelen ook op een andere manier in je slaapkamer verwerken. Monteer eens een houten lattenwand achter je nachtkastje voor een knus en speels effect.

 

Inspiratie houten panelen achter nachtkastje

 

Betoverend dressoir

Een dressoir transformeren naar een stijlvol en uniek meubelstuk is kinderspel met een vleugje creativiteit en een houten paneel. Het houten paneel voegt een natuurlijke charme toe aan het dressoir, terwijl het geheel een bijzondere en uitnodigende uitstraling krijgt. Plaats enkele subtiele accessoires op het dressoir, zoals kaarsen of een plantje, om het plaatje compleet te maken.

Dressoir opgeknapt en aangekleed met houten panelen

Bekijk hier ons assortiment houten panelen

Akupanelen