Wil je weer verliefd worden op je huis? Tijd om een lattenwand te kopen

Je hebt ze vast al voorbij zien komen: de populaire eikenhouten lattenwanden in de keuken of de mooie walnootkleurige lattenwanden achter het bed. Houten lattenwanden zijn in steeds meer huishoudens terug te vinden. En zeg nou zelf: ze zijn een lust voor het oog. De lattenwanden zijn echter niet alleen stijlvol, maar zijn ook nog eens praktisch. Ben je benieuwd wat een houten lattenwand met jouw interieur kan doen? Bekijk onderstaande voorbeelden.

Voorbeeld 1: Unieke entree

Kun jij je een betere binnenkomer voorstellen? Deze bijzondere en unieke entree zorgt altijd voor een welkom gevoel. En zeg nou zelf: de houten lattenwand is een echte eyecatcher.

Houten lattenwand entree

Voorbeeld 2: Stijlvolle leeshoek

Een hoekje waar je je heerlijk terug kunt trekken met een boek en ongestoord kunt genieten. Dankzij de houten lattenwand wordt deze stijlvolle leeshoek in no time jouw favoriete plekje.

Houten lattenwand leeshoek

Voorbeeld 3: Chique uitstraling

Met een houten lattenwand achter of naast je tv geef jij jouw woonkamer nét dat beetje extra. Zonder moeite creëer jij zo een chique woonkamer.

Houten lattenwand woonkamer

Waarom een lattenwand kopen?

Wil jij je woonkamer een upgrade geven of je slaapkamer nét een beetje warmer maken? Houten lattenwanden zijn de ideale oplossing. Maar hoe zorgen deze houten lattenwanden ervoor dat jij weer verliefd wordt op je woonkamer of weer optimaal kunt genieten van een aangename slaapkamer? Houten lattenwanden hebben verschillende voordelen.

1. Stijlvol

Op zoek naar iets bijzonders voor aan de muur in je woonkamer, iets unieks voor aan die ene wand in de keuken of iets chiques voor achter je bed? Een houten lattenwand geeft jouw kamer nét dat beetje extra. De lattenwand geeft je kamer een rustige, moderne en sfeervolle uitstraling. Zo wordt jouw kamer een knusse en stijlvolle plek waar je je heerlijk terug kunt trekken.

2. Isolerend

Naast een lust voor het oog zijn de houten lattenwanden ook nog eens praktisch. Een lattenwand heeft namelijk een isolerende werking. De latten houden warmte vast. Hierdoor blijft jouw woonkamer een aangename plek om te zitten, hoef jij er ‘s nachts niets meer uit voor een extra dekbed of hoef jij de verwarming niet meer op te stoken in je kantoor.

3. Verbetert de akoestiek

Misschien wel het grootste voordeel van een houten lattenwand, het verbetert de akoestiek in een ruimte. Onze houten lattenwanden werken namelijk geluiddempend en verminderen de galm in een ruimte. 

4. Makkelijk te monteren

De houten lattenwanden zijn niet alleen stijlvol en isolerend, de wanden zijn bovenal ook makkelijk te installeren. Of je de lattenwand nou op je muur of je plafond plaatst, horizontaal of verticaal wil monteren. Speel met de verschillende hoeken en maak er zo je eigen doe-het-zelf project van.

Hoe bevestig je een lattenwand?

Het aanbrengen van de lattenwand is heel eenvoudig. Zorg allereerst voor een lege muur zonder spijkers, schroeven en boorgaten en plaats de latten eenvoudig tegen de wand. Schroef of lijm de lattenwand vervolgens vast en voilá, jouw stijlvolle wandbekleding zit vast. Bekijk de volledige instructie hier.

Een duurzame keuze

De houten lattenwanden van Aku Woodpanel zijn niet alleen isolerend en een lust voor het oog, de lattenwanden zijn ook nog eens de perfecte milieuvriendelijke toevoeging aan jouw interieur. Het materiaal voor de lattenwanden is afkomstig van duurzame bronnen en daarom volledig milieuvriendelijk. Zo kun jij zonder schuldgevoel van je stijlvolle lattenwand genieten.

Wij staan voor je klaar

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze houten lattenwanden en kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van jouw perfecte wand? Het team van Aku Woodpanel staat voor je klaar. We zijn elke maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 09:00 uur tot 18:00 uur voor al jouw vragen over onze houten lattenwanden.

Bekijk nu onze lattenwanden

AkuPanel