Onderhoud en schoonmaak van akupanelen

Akupanelen zijn een prachtige toevoeging aan je interieur. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar hebben ook nog allerlei praktische voordelen. Om te zorgen dat je zo lang mogelijk van je wandpanelen geniet, is het belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Wil je weten wat je moet doen om de onderhoudsvriendelijke akupanelen schoon te maken? Je leest het hieronder.

Waarom is het schoonmaken van akupanelen belangrijk?

Het schoonmaken van akupanelen is belangrijk, omdat de wandpanelen anders hun geluiddempende en isolerende werking verliezen. Stofdeeltjes klampen zich vast aan de wandpanelen, waardoor de geluidsabsorberende en isolerende eigenschappen van de akoestische panelen verminderen. Om ervoor te zorgen dat de akupanelen hun aantrekkingskracht en praktische voordelen behouden, is het van belang dat je ze regelmatig afneemt.

Schoonmaken akuwoodpanel

Hoe maak je akupanelen vrij van stof? 

Akupanelen bestellen is één ding maar hoe maak je ze vrij van stof? Dit is eenvoudig. Als je merkt dat er stof op je akupanelen zit, maak je de panelen eenvoudig met een pluisvrije doek, een swiffer of een stofzuiger weer stofvrij. Door af en toe de stofzuiger, een zachte borstel, een swiffer of een droge doek te pakken, voorkom je dat stof zich ophoopt rondom je wandpanelen. Echt voorkomen dat de panelen stoffig worden, kan helaas bijna niet. Wel zorg je er zo voor dat het een stuk minder wordt.

Hoe maak je akupanelen schoon?

Je maakt akupanelen schoon met een droge doek, een stofzuiger en een stoffer of swiffer. Vermijd water en agressieve schoonmaakproducten of schurende materialen. Deze kunnen de wandpanelen beschadigen. 

Schoonmaken akuwoodpanel

Beschermen tegen vocht

Om zo lang mogelijk van je akupanelen te genieten is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt en dus beschermt tegen vocht. Akupanelen zijn gevoelig voor vocht. Daarom is het niet slim om ze hieraan lange tijd bloot te stellen. Plaats de wandpanelen daarom niet in vochtige ruimtes als de badkamer of op plekken waar ze eenvoudig in aanraking komen met water. 

Inspecteren op beschadigingen 

Om het maximale uit je akupanelen te halen, is het verstandig om ze zo nu en dan te inspecteren. Zo zie je op tijd of er eventuele schade, zoals krassen, deuken, waterschade of losse panelen zijn. Als je deze problemen op tijd aankaart, kunnen ze zo snel mogelijk worden aangepakt en voorkom je verdere schade. 

Meer weten?

Wil je meer weten over het schoonmaken van onze akupanelen of heb je vragen over het onderhoud? Het team van Aku Woodpanel staat voor je klaar. We zijn elke maandag tot en met zaterdag bereikbaar voor al je vragen over het schoonmaken en onderhouden van onze houten wandpanelen.