Het verschil tussen akupanelen en andere houten muurbekleding

Stel je hebt een nieuwe woning of je wilt je huidige woonkamer, keuken of slaapkamer een upgrade geven. De juiste wandbekleding maakt al het verschil. Wanneer je zoekt naar de juiste bekleding voor je muur, is hout een logische keuze. Hout voegt namelijk een natuurlijke en warme uitstraling toe aan je interieur. Om te begrijpen welke houten muurbekleding het best bij jouw stijl past, hebben we het verschil tussen Akupanelen en andere soorten houten wandbekleding voor je uitgelegd. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken.

Wat zijn akupanelen?

Voor wie op zoek is naar stijlvolle en functionele houten muurbekleding, zijn Akupanelen de oplossing. De wandpanelen van AkuWoodpanel zijn de enige panelen met 3-zijdig houtfineer. De houten wandbekleding is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een geluiddempende werking. Akupanelen zijn gemaakt van massief hout en hebben daardoor een luxe uitstraling. Dankzij een laagje gerecycled vilt zijn de panelen niet alleen geluiddempend, maar werken de panelen ook isolerend. Perfect voor een warm en stijlvol interieur.

Andere soorten houten muurbekleding

Naast Akupanelen zijn er nog andere vormen van houten wandbekleding, met elk hun eigen voor- en nadelen. Ben je op zoek naar een rustieke uitstraling? Dan kun je kiezen voor schrootjes of planken aan de muur. Ga je toch liever voor een klassiek en luxe interieur, dan is lambrisering een logische keuze. De elegante wandversiering wordt vaak gebruikt voor klassieke sierlijsten. Houtfineer is een veelzijdige en budgetvriendelijke optie. Het is een dun laagje hout dat vervolgens op plaatmateriaal wordt gelijmd.

Grijze houten muurbekleding

Esthetische verschillen

Naast praktische verschillen, zijn er visuele verschillen tussen Akupanelen en andere vormen van houten wandbekleding. Akupanelen onderscheiden zich door een strak, eigentijds ontwerp. De wandpanelen hebben een warme, maar ook luxe uitstraling. Dankzij de verschillende opties in patronen, kleuren en soorten hout, is er voor elk interieur een passend paneel. Andere soorten muurbekleding, zoals lambrisering, zijn vaak minder divers of passen enkel bij een specifiek interieur.

 

Muurpaneel van akuwood

 Dankzij het brede assortiment aan materiaal en kleur, is er voor elk interieur een passend paneel.

Geluidsisolatie

Het grootste voordeel van de houten Akupanelen is misschien wel het vermogen om geluid van binnen- en buitenaf te absorberen en galm te verminderen. In tegenstelling tot andere vormen van houten wandbekleding hebben Akupanelen een geluiddempend effect. Heb je last van een galmende woonkamer, wordt je nachtrust verstoord door lawaai van buitenaf of kun je niet geconcentreerd werken achter je bureau? Na het installeren van Akupanelen is de akoestiek in je kamer enorm verbeterd en zijn die problemen verleden tijd.

Installatie en onderhoud

Het is heel simpel om Akupanelen zelf te installeren, vergeleken met sommige andere vormen van houten wandbekleding. De houten muurpanelen bedekken moeiteloos onzuiverheden op de wand. Gebruik je liever geen schroeven? Geen probleem. Ook met een high tack kit bevestig je de panelen eenvoudig aan de muur. De onderhoudsvriendelijke panelen hoef je daarna slechts eens in de zoveel tijd met een vochtige doek af te nemen. In tegenstelling tot andere wandbekleding hoef je de panelen niet regelmatig bij te werken met verf of vernis of om de zoveel tijd te vervangen. Geen gedoe en toch een prachtig resultaat.

Duurzaamheid

In tegenstelling tot sommige andere vormen van houten muurbekleding zijn Akupanelen een bewuste keuze voor het milieu. De panelen zijn afkomstig van en geproduceerd uit duurzame bronnen. Daardoor hebben ze vaak een langere levensduur dan sommige andere opties voor houten wandbekleding.

Kosten

De Akupanelen zijn doorgaans iets duurder dan andere soorten houten muurbekleding. Daar staat tegenover dat ze een waardevolle en duurzame investering zijn. De houten panelen zijn niet alleen stijlvol en onderhoudsvriendelijk, maar brengen ook geluiddempende en isolerende voordelen met zich mee. Andere soorten houten muurbekleding zijn mogelijk goedkoper, maar hebben niet dezelfde duurzame voordelen als de houten wandpanelen.

Aantrekkelijke keuze

Bij het kiezen van de perfecte houten muurbekleding moet je dus met meer dan alleen esthetiek rekening houden. De keuze hangt ook af van praktische voordelen, duurzaamheid en kosten. De houten Akupanelen onderscheiden zich door hun akoestische voordelen, stijlvolle ontwerpen en milieuvriendelijke productiewijze.

Bekijk ons assortiment

Ben je benieuwd wat Akupanelen van 3-zijdig houtfineer voor jouw interieur kunnen doen en waarom ze de beste keuze zijn voor jou? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment en ontdek de talloze mogelijkheden. Of neem contact met ons op. Wij helpen je graag met persoonlijk advies op maat. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt die past bij jouw behoeften en stijl.

Assortiment

Akupanelen