10 inspirerende tips voor het gebruik van akupanelen in jouw interieur

Het gebruik van geluiddempende akupanelen in je interieur kent veel voordelen. De houten wandpanelen zijn de perfecte combinatie van stijlvol en praktisch en geven jouw woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor of welke ruimte dan ook nét dat beetje extra. Hoe zorg je er nou voor dat je met akupanelen jouw ruimtes een unieke en sfeervolle upgrade geeft? Hieronder lees je 10 tips hoe je met akoestische houten wandpanelen jouw interieur transformeert.

Tip 1: Creëer een natuurlijke look

Ben je op zoek naar een warme en organische sfeer in je interieur? Met houten akupanelen haal je de rust en warmte van de natuur in huis. De natuur heeft een kalmerende invloed. Waarom zou je deze niet in je ruimte verwerken? Creëer een rustgevende en warme sfeer in je slaapkamer of maak van je slaapkamer een oase van rust met natuurlijke houten wandpanelen. Met hout-look akupanelen kun je ontspannen en tot rust komen in de natuur, zelfs als je gewoon binnen bent. 

Natuurlijke look akupaneel

Tip 2: Kies voor speelse patronen

Jij wil van jouw interieur een echte eye-catcher maken. Kies daarom voor speelse en dynamische patronen. Met akupanelen kun je eindeloos experimenteren. Varieer bijvoorbeeld in de manier waarop je de stijlvolle wandpanelen plaatst. Zo maak jij van jouw muur een kunstwerk waarmee je keer op keer de aandacht trekt.

Tip 3: Ga voor kleurcontrasten

Ga voor een opvallend en modern effect en laat je creativiteit de vrije loop. Kies voor panelen in kleurtinten die in contrast zijn met elkaar of de rest van je interieur. Staan er veel lichte, witte meubels in de ruimte of heb je een witte vloer? Kies dan bijvoorbeeld voor een akupaneel van zwart eikenhout. Deze contrasten zorgen ervoor dat je ruimte compleet verandert. 

Kleurcontrast met akupanelen

Tip 4: Gebruik ledverlichting

Breng een ruimte tot leven en geef het een futuristische en moderne uitstraling met ledverlichting. Integreer een aantal ledstrips aan de randen of achter je akupanelen. Zo komen je wandpanelen en je interieur binnen no time tot leven. Een knusse en sfeervolle kamer, zelfs in het donker.

Werk met ledverlichting en akupanelen

Tip 5: Vernieuw je plafond

Dacht jij dat de akupanelen alleen te gebruiken waren voor aan de wand? Nee hoor! Overweeg ook eens om de panelen op het plafond van je woonkamer, slaapkamer of keuken te plaatsen. Zo geef je een onverwachte draai aan je interieur en verbeter je direct de akoestiek van bovenaf. Zeker weten dat alle hoofden verrast omhoog schieten bij het zien van jouw unieke plafond.

Tip 6: Creëer functionele scheidingswanden

Dat akupanelen dankzij hun stijlvolle uitstraling en geluiddempende effect multifunctioneel zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je ze ook kunt gebruiken als scheidingswand? Zo kun je je ruimte efficiënter indelen en krijgt je interieur een upgrade. Een elegante roomdivider die je kamer in een handomdraai transformeert.

Tip 7: Maak een thuisbioscoop

Ben je op zoek naar de ultieme filmervaring? Gebruik de panelen als houten achterwand, plaats ze achter je tv en integreer een paar luidsprekers om zo een echte knusse thuisbioscoop of muziekruimte te creëren. Sta versteld van de geluidskwaliteit en visuele impact en beleef je lievelingsfilm of -muziek als nooit tevoren.

Thuisbioscoop met akupanelen

Tip 8: Upgrade je kantoorruimte

De stijlvolle akupanelen zijn niet alleen geschikt voor het transformeren van je woonkamer, keuken of slaapkamer. Ze geven ook je (thuis)kantoorruimte een upgrade. Voeg wat professionaliteit toe aan je kantoor- of vergaderruimte terwijl je tegelijkertijd de akoestiek van je werkplek verbetert. Wie wil er nou geen stijlvol kantoor waar je niet gestoord wordt door geluiden van buitenaf?

Upgrade je kantoor

Tip 9: Knap je meubilair op

Waarom zou je je bij het gebruik van akupanelen beperken tot wanden en plafonds? Probeer ook eens je meubilair op te knappen. Vernieuw bijvoorbeeld je kookeiland door deze te bekleden met panelen of geef je boekenkast of dressoir een upgrade met de stijlvolle houten panelen. 

Knap meubilair op met akupanelen

Tip 10: Ga voor een creatieve kinderkamer

Wie kinderen heeft, weet dat ze houden van een creatieve slaapkamer waar ze lekker kunnen spelen, maar ook in alle rust kunnen slapen. Hoe mooi is het als ze een speelse slaapkamer hebben die ook nog eens geluiddempend werkt. Versier hun slaapkamer met de stijlvolle wandpanelen en laat hun verbeelding de vrije loop. Zeker weten dat zij lekker slapen vannacht!

De mogelijkheden met akupanelen zijn eindeloos. Met de stijlvolle en functionele panelen maak je van elke ruimte iets bijzonders of een oase van rust. Wil je nog meer tips of inspiratie? Lees hier wat akupanelen voor jouw interieur kunnen doen.

Ons assortiment akupanelen

Akupanelen